ΕΛΑΣ: Αυτό είναι το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Αστυνομικοί κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας που έγινε σε Εφορία στα Εξάρχεια.Οι ληστές φεύγοντας τραυμάτισαν υπάλληλο εταορίας σεκιούριτι, Αθήνα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου  2010.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Αστυνομικοί κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας που έγινε σε Εφορία στα Εξάρχεια.Οι ληστές φεύγοντας τραυμάτισαν υπάλληλο εταορίας σεκιούριτι, Αθήνα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση της Αθήνας. Σημείο αναφοράς τα Αστυνομικά Τμήματα

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του δήμου της Αθήνας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συμπληρωματικές δράσεις που περιέχει έχουν στόχο τη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία και την αποτρεπτική δράση.

«Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης. Κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και υλοποίηση του, αναλαμβάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα.

Περιλαμβάνει κυρίως την εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας και επιχειρήσεις στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, για την υλοποίηση των στόχων του νέου σχεδιασμού θα διαμορφωθούν 16 τομείς επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές, ενώ παράλληλα, θα δραστηριοποιηθούν συμπληρωματικά ειδικές επιχειρησιακές μονάδες (όπως ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ).

SHARE:

24Media Network