ΕΛΑΣ για Κουκάκι: Η έφοδος έγινε στο πατρικό σπίτι προσαχθέντων από την κατάληψη

ΕΛΑΣ για Κουκάκι: Η έφοδος έγινε στο πατρικό σπίτι προσαχθέντων από την κατάληψη
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι Eurokinissi

Μία διαφορετική εικόνα επιχειρεί να δώσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την εισβολή αστυνομικών χωρίς ένταλμα σε σπίτι στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε από τα ξημερώματα το Κουκάκι, μετά την τριπλή αστυνομική επιχείρηση σε τρία υπό κατάληψη κτίρια από αντιεξουσιαστές, στις οδούς Ματρόζου 45-47, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3.

Μετά το πέρας του τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη, για την εκκένωση των καταλήψεων, έχουν ξεκινήσει αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις εκκενώσεων σε καταλήψεις, αρχικά σε περιφερειακά σημεία και όχι στα Εξάρχεια.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Eurokinissi

 

Μετά το Μαρούσι, σειρά είχαν οι τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Σε αυτές υπήρχαν άτομα και έγιναν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν κάθε λογής αντικείμενο από ταράτσες και απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πριν καταφέρουν να εισέλθουν στα κτίρια και να προχωρήσουν σε 9 προσαγωγές.

Σε μία περίπτωση, σε διπλανή οικία από την κατάληψη της οδού Ματρόζου φαίνεται οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως τουλάχιστον ένα άτομο από την κατάληψη επιχείρησε να περάσει από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα της διπλανής οικίας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια της γειτονικής οικίας στην οποία διαμένει με την οικογένειά της, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα, όμως ο πατέρας της οικογένειας ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για να τους επιτρέψει να μπουν στο σπίτι του. Μετά από λίγο άκουσαν θόρυβο στην ταράτσα, ανέβηκαν ο πατέρας με τον γιο και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους ακινητοποίησαν με βία και τους προσήγαγαν.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 Eurokinissi

 

Η γυναίκα καταγγέλλει πως χρησιμοποιήθηκε βία από τους αστυνομικούς που είχαν εισέλθει στην οικία τους χωρίς την άδεια τους και ότι ο εισαγγελέας ήταν παρών μόνο την στιγμή της σύλληψης.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε μέσω παρέμβασης του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, όλα έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελέα και όπως προέκυψε οι δύο νεαροί που ήταν εντός της κατάληψης πήδηξαν στην ταράτσα της διπλανής οικίας που ήταν το πατρικό τους σπίτι και προσήχθησαν, ενώ μαζί τους προσήχθη και ένα τρίτο άτομο πιθανόν ο πατέρας τους, ο οποίος επιχείρησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού.

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι Eurokinissi

 

Στις καταλήψεις βρέθηκαν πολλά αντικείμενα και θα ακολουθήσει επίσημη αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 3 το μεσημέρι, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, ιδιαίτερα μελανό σημείο όσων έχουν συμβεί σήμερα είναι η παντελής έλλειψη σοβαρής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ. προς τους αρμόδιους εκπροσώπους τύπου με φαινόμενα επιλεκτικών διαρροών, για μία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα και φτάνει επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώνει το απόγευμα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα