ΕΛΑΣ: Το όριο των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός δήμων

ΕΛΑΣ: Το όριο των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός δήμων
Έλεγχοι της αστυνομίας. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν για μετακινήσεις μέσα στο δήμο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος ερμηνεύοντας τις ανακοινώσεις, καθώς η Αστυνομία δεν εχει πάρει ακόμα την σχετική ΚΥΑ.

Τα δύο χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο στους δήμους διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος τονίζοντας ωστόσο πως η Αστυνομία αναμένει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα του lockdown ωστε να δώσει και τις σχετικές οδηγίες στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στους δήμους η μετακίνηση θα επιτρέπεται ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων για αγαθά ή τράπεζες, με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Αν οι υπηρεσίες αυτές είναι εκτός δήμου, θα ισχύουν τα 2 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με την μετακίνηση με τον κωδικό 6 είπε πως δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. “Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη μετακίνηση με τον κωδικό 4 είπε πως «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή της απόστασης για το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες».

Τέλος είπε πως  «από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους».

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα