Ελένη Αντωνιάδου: Τι απαντά η ίδια για το αν έχει σχέση με την NASA

Ελένη Αντωνιάδου: Τι απαντά η ίδια για το αν έχει σχέση με την NASA
Facebook

Θέση στο... χαμό που έχει δημιουργηθεί στα social media με την Ελένη Αντωνιάδου και το αν έχει πραγματική σχέση με την ΝASA πήρε η ίδια η θιγόμενη.

Tελικά έχει σχέση η Ελένη Αντωνιάδου με τη NASA και αν ναι ποια; Επρεπε να βραβευτεί από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως;

Η διαμάχη φούντωσε τα τελευταία 24ώρα στα social media με αφορμή τοποθέτηση του αναπληρωτή καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου ο οποίος, μ’ ένα οργισμένο άρθρο το οποίο στρέφεται και κατά της Υπουργού, ισχυρίζεται ότι η κ.Αντωνιάδου δεν έχει ουσιαστικά καμία σχέση με την NASA ούτε έχει δουλέψει ποτέ σ’ αυτήν.

Η Ελληνίδα επιστήμονας τοποθετήθηκε σχετικά με δικό της post στο facebook με το οποίο υπερασπίζεται τη μέχρι στιγμή δουλειά της αναφέροντας παράλληλα ότι δεν έχει στόχο να ανταγωνιστεί ακαδημαϊκούς:

Αναλυτικά έγραψε τα εξής: “Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα