Ελεύθεροι οι δύο γερμανοί δημοσιογράφοι στον Έβρο

Ελεύθεροι οι δύο γερμανοί δημοσιογράφοι στον Έβρο

Οι δυο τους υποστήριξαν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ότι δεν είδαν καν την πρώτη απαγορευτική σήμανση

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας οι δυο γερμανοί δημοσιογράφοι, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου, με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Όπως μεταδίδει το evros-news, οι δύο δημοσιογράφοι, ένας  άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.

Σε επικοινωνία που είχε το efsyn.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι κατά το ρεπορτάζ στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Είπε ακόμα ότι εκείνη την ώρα καμιά απ' τις δύο πλευρές (ελληνική και τουρκική) δεν έκανεκάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες δεν είχαν τρόφιμα μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθησαν Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

Γερμανοί δημοσιογράφοι: 'Ακολουθούσαμε πρόσφυγες - Τους εγκατέλειψαν σε νησίδα στον Έβρο'

SHARE:

24Media Network