Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης EUROKINISSI

Ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής προσήλθε ενώπιον του ανακριτή, ώστε να απολογηθεί για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

ADVERTISING

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: "Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει".

Νωρίτερα, προσήλθε ενώπιον του ανακριτή, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κλήθηκε να εξηγήσει αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής , μεταξύ άλλων, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να "αναλάβει τις ευθύνες της" και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τριχοτομημένη η Χρυσή Αυγή

Μνημειώδης κωλοτούμπα Μπαρμπαρούση: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!

Στον ανακριτή ο Μπαρμπαρούσης

SHARE:

24Media Network