Έληξε η κατάληψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου

Έληξε η κατάληψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου
Εγκαταστάσεις πετρελαίου στον Πρίνο Eurokinissi

Η κατάληψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου έλαβε τέλος, ωστόσο παραμένουν στο σημείο ομάδα μελών του σωματείου.

Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου. Ωστόσο, ομάδα μελών του σωματείου παραμένει συγκεντρωμένη σε πύργο της εγκατάστασης.

Η λήψη της κατάληψης έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της εταιρείας Energean, σύμφωνα με την οποία, η κατάληψη έληξε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας: «Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της.

Η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των ζητημάτων ασφαλείας που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα λόγω της κατάληψης και την έλλειψη διοικητικού ελέγχου στις εγκαταστάσεις και έπειτα από επανειλημμένες, άκαρπες εκκλήσεις της διοίκησης για τερματισμό της παρανομίας.

Η εγκατάσταση εξακολουθεί να περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προβαίνει ήδη στον απαραίτητο έλεγχο των εγκαταστάσεων και στη διαπίστωση τυχόν δολιοφθορών, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας.

Στόχος παραμένει πάντα η επανέναρξη της παραγωγής υπό ασφαλείς συνθήκες καθώς και των προγραμματισμένων επενδύσεων το συντομότερο δυνατό και, φυσικά, μετά από την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της ελληνικής Πολιτείας και τον ανεξάρτητο νηογνώμονα.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους όλος αυτό το διάστημα παρανόμησαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος.

Ομάδα μελών του σωματείου παραμένει συγκεντρωμένη σε πύργο της εγκατάστασης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης και της αστυνομικής δύναμης να αποχωρήσουν. Η διοίκηση της εταιρείας καλεί τους εργαζόμενους στον Πρίνο να απέχουν από οποιαδήποτε έκνομη πράξη, να απομονώσουν και να αναφέρουν κάθε παράνομη ή και προβοκατόρικη ενέργεια που τυχόν διαπιστώσουν καθώς και να συνεργαστούν για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον Πρίνο.

Μια νέα εποχή που θα αναδείξει και πάλι τον Πρίνο σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα πρότυπο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα. Μια νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρείας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα