Ελληνική εφαρμογή για τον κορονοϊό – δήλωσέ το

Ελληνική εφαρμογή για τον κορονοϊό – δήλωσέ το
Γκράφιτι εμπνευσμένο από τον κορονοϊό Eurokinissi

Όσο εξαπλώνεται ο κορονοϊός τόσο αυξάνεται η δυσκολία ανίχνευσης όλων των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια. Πλέον υπάρχει μια εφαρμογή που δηλώνεις, υπεύθυνα πάντα, αν νοσείς.

Μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θέλησαν να συμβάλλουν στην επιβεβαίωση όσων των δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα και δημιούργησαν μια εφαρμογή καταγραφής δεδομένων.

Επειδή πλέον μετά τη διασπορά του ιού στην κοινωνία είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει έλεγχος όλων όσων εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως ήπιας μορφής, από τα νοσοκομεία αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, άλλοι φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό και η πρώτη βασική οδηγία σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων παραμένει η κατ’ οίκον απομόνωση, στελέχη του προγράμματος “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” σχεδίασαν την πλατφόρμα διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες. Μπορούν να συμμετέχουν άπαντες και να βοηθήσουν στην καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού, αφού επισκεφτούν τη διεύθυνση https://survey123.arcgis.com/share/208eacbd16a44f39afc8c2757712530c.

Προφανώς δεν είναι αστείο ή για να ξοδεύεις το χρόνο μένοντας σπίτι. Καλύτερα να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις μια ταινία. Οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν με υπευθυνότητα, χωρίς να παρέχουν ψευδή στοιχεία, και να χρησιμοποιήσουν ξανά την εφαρμογή, αν αλλάξει η κατάστασή τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα