Ελληνικό metoo: Κατάθεση – “φωτιά” κατά κωμικού ηθοποιού

Ελληνικό metoo: Κατάθεση – “φωτιά” κατά κωμικού ηθοποιού
Unsplash

Τρίτη γυναίκα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι, καταγγέλλοντας δημοφιλή κωμικό ηθοποιό για απόπειρα βιασμού. Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014.

Σημαντική κατάθεση που σχετίζεται με καταγγελίες για απόπειρα βιασμού από γνωστό κωμικού, έδωσε και τρίτη γυναίκα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Η γυναίκα βρέθηκε για ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλου, προκειμένου να αναφερθεί σε περιστατικό που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014 και φέρεται να αφορά στο κακούργημα της απόπειρας βιασμού. Η γυναίκα έχει αναφέρει στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και ότι ενώ εκείνη και ο ηθοποιός βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, της επιτέθηκε βάναυσα επιχειρώντας να την υποχρεώσει, με βίαιο τρόπο, σε σεξουαλική επαφή. Όταν δεν τα κατάφερε, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και πέταξε έξω τη γυναίκα.

Η μάρτυρας είναι η τρίτη κατά σειρά μάρτυρας που μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνης, καταγγέλοντας το δημοφιλή ηθοποιό για πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση. Ήδη ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού έχουν καταθέσει δύο ακόμη γυναίκες, καταγγέλοντας βιασμό και απόπειρα βιασμού με πρωταγωνιστή πάλι το γνωστό κωμικό. Και οι τρεις κατηγορίες δεν έχουν παραγραφεί, καθώς ο χρόνος τέλεσης κυμαίνεται από το 2008 έως το 2014.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα από την επίμαχη κατάθεση θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης νέων καταγγελιών, ουσιαστικά μέσω του ΣΕΗ, και εφόσον κάτι τέτοιο δεν ισχύει θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της έρευνας που είναι η κλήτευση του ηθοποιού για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα