ΕΛΤΑ: Σωματείο με 800 μέλη ζητά φυσική παρουσία σε εκλογές εν μέσω πανδημίας

ΕΛΤΑ: Σωματείο με 800 μέλη ζητά φυσική παρουσία σε εκλογές εν μέσω πανδημίας
Ταχυδρόμος shutterstock

Είναι δυνατόν σε καιρούς πανδημίας σωματείο να καλεί τα περίπου 800 μέλη του να ψηφίσουν δια ζώσης σε κεντρικό ξενοδοχείο; Και όμως, είναι!

Εν μέσω πανδημίας και ενώ επίκειται ακόμα και γενικό λοκ-ντάουν, το σωματείο ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής καλεί τα μέλη του να δώσουν δια ζώσης (!) στην ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών την Τρίτη σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με δεδομένο όμως ότι τα μέλη του εν λόγω σωματείου είναι περίπου 800, είναι απορίας άξιον πως θα διεξαχθεί η διαδικασία με πιστή τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Φυσικά, δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να προσέλθουν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και πάλι όμως δημιουργείται σαφές θέμα αφού δεν υπάρχει μέριμνα για τμηματική άφιξη (ανά περιοχή για παράδειγμα).

Εκτός αυτού, οι ταχυδρόμοι, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, έρχονται σε φυσική επαφή με πάρα πολύ κόσμο την ημέρα. Τι ακριβώς συμβεί αν εντοπιστεί έστω και ένα κρούσματα σε όσους δώσουν το παρών στην ψηφοφορία είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς.

Τέλος, καλό θα είναι να αναφέρουμε και το εξής: Ποιον κωδικό θα χρησιμοποιήσουν για να προσέλθουν στο ξενοδοχείο όσοι τελικά θελήσουν να παραστούν;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα