Ένοχος ο Χ. Τομπούλογλου για 'φακελάκι' ύψους 25.000 ευρώ

Απολογία του του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, στον ανακριτή για τον χρηματισμό των 25.000 ευρώ, Σάββατο 28 Δεκ. 2013. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Απολογία του του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, στον ανακριτή για τον χρηματισμό των 25.000 ευρώ, Σάββατο 28 Δεκ. 2013. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς η ποινή είχε αναστέλλουσα δύναμη

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 40.300 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακου", Χάρη Τομπούλουγλου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για υπόθεση δωροδοκίας.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Τουμπούλογλου καταδικάστηκε για "φακελάκι" συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

"Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου", δήλωσε προς τους δικαστές ο καταδικασθείς Χάρης Τομπουλογλου μετά την εκφώνηση της απόφασης, με την οποία κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και οπλοκατοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι ο Χ. Τομπούλογλου αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ίδιου και του επίσης κατηγορούμενου στενού συνεργάτη του Χρ. Τριανταφύλλου, για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο και το Χρ. Τριανταφύλλου, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης πέντε ετών και επτά μηνών με αναστολή στην έφεση. Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο γιατρός Στέφανος Μιχαλακος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση ενοχής για τον Χ. Τομπούλογλου

Στο εδώλιο για κακούργημα ο Τομπούλογλου

SHARE: