Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην μέλους του συγκροτήματος Πυξ Λαξ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Η υπόθεση που προκάλεσε αναστάτωση στην εγχώρια μουσική σκηνή, αφού αποκάλυψε την καταδίκη ενός -μέχρι πρόσφατα- ενεργού μέλους της σε πρώτο βαθμό για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών, θα απασχολήσει ξανά την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να βρεθεί το πρώην μέλος του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, καθώς έχει προσδιοριστεί για σήμερα η δευτεροβάθμια δίκη του, μετά την καταγγελία νεαρής σήμερα κοπέλας σε βάρος του. Ήδη ο 69χρονος ντράμερ έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία (5-2), σε ποινή ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Η καταγγέλουσα, η οποία σήμερα είναι 17 ετών, φαίνεται πως θα τηρήσει την ίδια στάση που τήρησε και κατά την προηγούμενη δικάσιμο -όταν τελικά η δίκη αναβλήθηκε- και δεν θα παραστεί στην ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί σε ηλικία 8 ετών περιέγραψε στους γονείς της πως ο γείτονάς τους και μέλος γνωστού συγκροτήματος, την ακουμπούσε, ενώ εκείνη έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πρωτόδικα αρνήθηκε την κατηγορία, αναφερόμενος σε διαφορές που είχε με την οικογένεια του κοριτσιού.

Η νέα δίωξη

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην ντράμερ, καθιστώντας τον και πάλι κατηγορούμενο. Πλέον εκτός από την επίδικη υπόθεση, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για ακόμη πέντε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλα δύο περιστατικά μπήκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο μουσικός παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε ανήλικα κορίτσια κατά το διάστημα από το 2007 – 2013, τόσο στο σπίτι όσο και σε κάμπινγκ που παραθέριζε τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρονται σε δύο κάμπινγκ στο νομό Ηλείας, εκ των οποίων από το ένα φέρεται ότι είχε διωχθεί, καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα