Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Δεν θα δεχτούμε καμία μείωση στους μισθούς μας

Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής, πριν την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής, πριν την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Δεν θα δεχτούμε επ' ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων", προειδοποιούν οι διοικητικοί δικαστές

Ανακοίνωση για τις διαφαινόμενες περικοπές στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, εξέδωσε την Παρασκευή η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ετοιμάζονται για την εφαρμογή νέων μέτρων, όπως τονίζεται, η Ένωση "φωνάζει" για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, μεταξύ των οποίων και αυτό των δικαστικών λειτουργών, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν για αντισυνταγματικότητα των προηγούμενων μειώσεων.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παραβίαση των εν λόγω αποφάσεων και ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση νέων περικοπών.

"Για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4 Μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας. Μεταξύ των μέτρων αναφέρεται και ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων.

Η κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ, 1 και 88 παρ. 2  του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012.

Η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.

Δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων", αναφέρει η ανακοίνωση.

SHARE:

24Media Network