Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Σαλμά: Μην παρεμβαίνετε, να σέβεστε τη Δικαιοσύνη

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Σαλμά: Μην παρεμβαίνετε, να σέβεστε τη Δικαιοσύνη
EUROKINISSI

Με νέα ανακοίνωσή της η Ένωση επαναλαμβάνει ότι ο πρώην υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον εισαγγελέα για εκκρεμή του υπόθεση και καλεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, να επιδεικνύουν έμπρακτα σεβασμό προς την Δικαιοσύνη, χωρίς παρεμβάσεις με οποιονδήποτε τρόπο.

Νέα ανακοίνωση, με την οποία απαντά στον πρώην υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τη δήλωσή του περί "ακατανόητης παρεξήγησης", αναφορικά με την καταγγελία των δικαστών για παρέμβασή του στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρει, ότι πράγματι ο κ. Σαλμάς "επικοινώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο Εισαγγελέα και με κόσμιο τρόπο ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης", ωστόσο, σημειώνει, πως "όταν οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας παραπονούνται δημόσια για καθυστερήσεις στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, να γνωρίζουν ότι είναι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής τους  συμπεριφοράς προς τη δικαιοσύνη".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

Σχετικά με τη φερόμενη ως "παρέμβαση" βουλευτή σε εισαγγελέα για εκκρεμή ποινική υπόθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διασαφηνίζει ότι πράγματι ο συγκεκριμένος βουλευτής επικοινώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο Εισαγγελέα  και με κόσμιο τρόπο  ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης  με  εγκαλούντα και παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας τον ίδιο, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παρεμπίπτον ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε δε ότι, κατά τον ΚΠΔ, γνώση της πορείας της δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο αυτό, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι (ύποπτος, κατηγορούμενος και αυτός που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας), προσερχόμενοι είτε οι ίδιοι, είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο αρμόδιο γραφείο της εισαγγελίας.

Όταν δε οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας διαχρονικά παραπονούνται δημόσια για καθυστερήσεις στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, να γνωρίζουν ότι είναι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής τους  συμπεριφοράς προς τη δικαιοσύνη, που εκδηλώνεται  με τη μη πλήρωση των οργανικών κενών, την έλλειψη υποδομών, την απουσία γραμματειακής υποστήριξης και τη δημιουργία περαιτέρω άσκοπης  ποινικής  ύλης.

Καλούμε  τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου να επιδεικνύουν έμπρακτα, όπως άλλωστε έχουν συνταγματική υποχρέωση, τον ενδεδειγμένο σεβασμό και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, να θωρακίζουν την ανεξαρτησία της , να λαμβάνουν ειλικρινή και όχι προσχηματικά μέτρα για την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμισή της και να μην παρεμβαίνουν με κανένα τρόπο, όπως όταν νομοθετούν με κρυπτοαμνηστευτική στόχευση,  για εκκρεμείς  υποθέσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαλμάς: Ακατανόητη παρεξήγηση τα περί παρέμβασής μου στη Δικαιοσύνη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγέλλει τηλεφωνική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον Μάριο Σαλμά

SHARE: