Απεργοί ταξί προπηλάκισαν οδηγό Uber

Απεργοί ταξί προπηλάκισαν οδηγό Uber

Οι απεργοί μπλοκάρουν όσους συναδέλφους τους εργάζονται και τους ακινητοποιούν τα οχήματα. Επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο της Uber

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ταξιτζήδες της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ στην Οδό Μάρνη, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Μάλιστα, πριν λίγη ώρα υπήρξε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι απεργοί, αντιλήφθηκαν ταξί τα οποία δούλευαν κανονικά , με τους ίδιους να επεμβαίνουν εμποδίζοντας τα οχήματα αυτά.

Απεργοί ταξί προπηλάκισαν οδηγό Uber

Ακόμη, οι οδηγοί επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο της Uber.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

Επίσης, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». Και προσθέτει πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης πήραν δημόσια θέση υπέρ των αιτημάτων του κλάδου μας. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη, που είχαν στήσει ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων».

Λυμπερόπουλος: Πήραμε διαβεβαιώσεις, αν δεν τηρηθούν θα το κάνουμε Κούγκι

Αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ συναντήθηκε με συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών. Τους διαβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν με τον Τσακαλώτο ή τον Χουλιαράκη, εντός της εβδομάδας, ενώ όπως τους μετέφεραν το νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταφορών,  εχει υπογράφει και απο το υπουργείο Οικονομικών, πάρα τις δυσκολίες που τους επέβαλαν οι θεσμοί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τόνισε πως θα περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων αλλά και τη διενέργεια ελέγχων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. "Ωστόσο αν δεν γίνουν έλεγχοι και δεν εφαρμοστεί ο νόμος το καλοκαίρι θα το κάνουμε Κούγκι. Προειδοποιούμε. Δεν θα δουλέψει τίποτα και θα κάνουμε Κούγκι τον τουρισμό".

Τι σημαίνει το "θα τα κάνουμε Κούγκι"

Τον χειμώνα του 1803, ο γιος του Αλή πασά κατέλαβε το Σούλι. Εξακόσιοι Σουλιώτες, αρνούμενοι να να παραδοθούν, κλείστηκαν μέσα στον πύργο για να πολεμήσουν τους Τουρκαλβανούς. Αν και αντιστάθηκαν ηρωικά, τα εφόδιά τους τελείωσαν και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν, πριν παραδοθούν στον Αλή πασά. Μ' επικεφαλής τον Φώτη Τζαβέλα, βγήκαν απ' το Κούγκι, όπου μέσα έμειναν μόνο 5 άντρες κι ένας καλόγερος, ο Σαμουήλ. Όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να αντισταθούν άλλο, έβαλαν φωτιά στη μπαρουταποθήκη κι ανατινάχτηκαν, σκοτώνοντας και τους Τούρκους.

Τον Φλεβάρη του 2015, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια φράση και ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως " εμείς δεν θα κάνουμε πίσω δεν θα προσκυνήσουμε, δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός".

SHARE: