Ένταση σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη σε συγκεντρώσεις αρνητών του Lockdown

Ένταση σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη σε συγκεντρώσεις αρνητών του Lockdown
Συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού στο Σύνταγμα Eurokinissi

Επεισόδια μικρής έκτασης στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο σε συγκεντρώσεις αρνητών του Lockdown και των καθολικών περιοριστικών μέτρων.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ομάδα περίπου 600 αρνητών μασκών που φαίνεται μάλλον πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο, συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού στο Σύνταγμα Eurokinissi

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους κάλεσαν να αποχωρήσουν και εκείνοι αντέδρασαν με επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να αντιδράσουν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Από το σημείο δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμα για απολογισμό προσαγωγών.

Συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού στο Σύνταγμα Eurokinissi

 

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις με καλέσματα μέσω διαδικτύου και χωρίς ενημέρωση των Αρχών έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη ομάδα περίπου 500 αρνητών μασκών συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία προς το Μακεδονία Παλλάς, όπου κατά την διάρκεια αυτής πέταξαν αντικείμενα, βεγγαλικά ακόμα και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν μικρής έκτασης εντάσεις, με απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αντίστοιχα, στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν 350 αρνητές μάσκας στην Πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα