Ένταση στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να μην τεθούν σε εφαρμογή οι νόμοι Διαμαντοπουλου - Γιαβρόγλου καθώς όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζουν τη δωρεάν και δημόσια παιδεία

Πορεία διαμαρτυρίας από τα προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, με κύριο αίτημα τους κανένας φοιτητής να μείνει χωρίς βιβλίο.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι φοιτητές πλησίασαν στην πλαϊνη είσοδο ζητώντας να παραδώσουν ψήφισμα. Εκεί βρισκόντουσαν διμοιρίες ΜΑΤ που τους απώθησαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση για λιγη ώρα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να μην τεθούν σε εφαρμογή οι νόμοι Διαμαντοπουλου Γιαβρόγλου καθώς όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζουν τη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Παράλληλα, επιθυμούν να ανοίξει άμεσα ο Ευδοξος.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους:

"Δεν υποχωρούμε από το αυτονόητο δικαίωμά μας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Απέναντι σε μικροπολιτικά παιχνίδια μέσα από συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες αγωνιζόμαστε για να μη μας κόψει κανείς τα συγγράμματα και να μην γίνονται αντικείμενο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων! Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Απαιτούμε, Να ανοίξει άμεσα ο Εύδοξος

Καμία εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων στην διανομή των συγγραμμάτων

Καμία εφαρμογή των Νόμων Διαμαντοπούλου-Γαβρόγλου που υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο".

Ένταση στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας
SHARE: