Επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά

Επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά

Αντεγκλήσεις, λεκτικοί προπηλακισμοί και ένταση σε εκδηλώσεις μνήμης σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά (Vids)

Νέες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση της Χρυσής Αυγής με τις πολιτικές δυνάμεις.

Μετά την κόντρα με το ΚΚΕ με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση κατά στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος στο Πέραμα, κομματικά μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά υποστηρικτών της Αριστεράς στα Γιαννιτσά και στο δήμαρχο Μελιγαλά της Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρει το tharrosnews, η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας, σε μια κομματική “φιέστα” πραγματοποιώντας παράλληλα επίδειξη δύναμης κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κυρίως στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στους τοπικούς άρχοντες του Μελιγαλά , ο οποίοι και αποχώρησαν μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε  με το Δήμαρχο Φίλλιπο Μπάμη.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής, με αποκορύφωμα την επίθεση στο Δήμαρχο της πόλης την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά αποχώρησε και τη συνέχεια της εκδήλωσης ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα αλλά και στα ΜΜΕ, ειδικά για τα γεγονότα του Περάματος.

Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει επίδειξη ισχύος στη Μεσσηνία με γενική κινητοποίηση στελεχών και οπαδών. Στο Μελιγαλά από το πρωί κατέφτασαν δεκάδες πούλμαν που μετέφεραν υποστηρικτές του κόμματος επιχειρώντας να δείξουν την μεγάλη δυναμική και απήχησή του.

Νωρίτερα μικροεπεισόδιο σημειώθηκε και με μέλη της νεολαίας του ΛΑ.ΟΣ , όταν χρυσαυγίτες προπηλάκισαν και χτύπησαν έναν εξ αυτών, ζητώντας τους παράλληλα να αποχωρήσουν από το μνημόσυνο. Ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε και προς το τέλος της εκδήλωσης με μέλη άλλης εθνικιστικής ομάδας.

Από την ένταση ένιωσαν δυσφορία και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας ένας άντρας και μια γυναίκα.

Μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια και στα Γιαννιτσά. Όπως αναφέρει στο giannitsanews, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

Τα επεισόδια μικρής έκτασης έλαβαν χώρα στο μνημείο ομαδικού τάφου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν στις 14 Σεπτέμβρη 1944 από τους ναζί.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: tharrosnews, giannitsanews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα