Επίθεση χρυσαυγιτών κατά δημοσιογράφων

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Καρέ - καρέ η επίθεση με τον λοστό. Από θαύμα σώθηκαν οι δημοσιογράφοι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ (Vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά, στην Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πετροπόλεμος μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών, ενώ σημειώθηκε και επίθεση κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του "Ε".

ADVERTISING

Όπως φαίνεται και στο βίντεο χρυσαυγίτης επιτέθηκε κατά του τηλεοπτικού συνεργείου "Ε", ωστόσο η άμεση παρέμβαση άνδρα της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Ο χρυσαυγίτης που κρατούσε έναν λοστό επιτέθηκε στους δημοσιογράφους με μίσος, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σε απόσταση αναπνοής παρακολουθούσε ο βουλευτής Λαγός.

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους χωρίσουν, ενώ χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων. Έγινε μία προσαγωγή μέλους αντιφασιστικής οργάνωσης, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Οι χρυσαυγίτες είχαν προγραμματίσει ρατσιστική συγκέντρωση στον Πειραιά κατά της παρουσίας μεταναστών. Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Στη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών εθεάθη και ο βουλευτής του κόμματος Γ. Λαγός.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακριά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος, ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ενώ αφήνονται και σαφείς υπαινιγμοί για τη στάση της αστυνομίας: «Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI
SHARE:

24Media Network