Επεισόδια στη Μυτιλήνη. Αφγανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Blue Star 1

Πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ)
Πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ) EUROKINISSI

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η κατάληψη του Blue Star 1 από 1000 Αφγανούς. Παραμένουν επί μέρες εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη. "Αθήνα-Αθήνα" φώναζαν προσπαθώντας να μπουν στο πλοίο

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας γίνεται προσπάθεια από το πρωί να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας "Αθήνα- Αθήνα".

Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο.

Εν τω μεταξύ, στις 10:30 το πρωί κατέπλευσε στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέροντας 2504 μετανάστες από 4 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" παρέλαβε από το λιμάνι της Κω 491 άτομα 164 από την Κάλυμνο 1102 από τη Λέρο και 747 από τη Μυτηλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής αποβίβαση των μεταναστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network