Επιχείρηση ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας. Αναζητούνται ισλαμικοί ‘πυρήνες’ μέλη του ΙΚ

Επιχείρηση ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας. Αναζητούνται ισλαμικοί ‘πυρήνες’ μέλη του ΙΚ
ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΗΡΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές Αρχές οι ελληνικές. Αυξημένη αστυνόμευση σε πιθανούς στόχους. Στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών ύποπτοι ισλαμικοί "πυρήνες". Ερευνάται, εάν είναι μέλη δικτύου τζιχαντιστών

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ύστερα από το πολύνεκρο, τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών έχουν ήδη μπει ύποπτα ισλαμιστικά στοιχεία, με σκοπό να ερευνηθεί εάν αυτά αποτελούν μέλη δικτύου τζιχαντιστών που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας και είναι έτοιμα να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση.

Οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές και ανταλλάσσουν πληροφορίες για άτομα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Μέχρι και χθες είχαν ζητηθεί γενικές πληροφορίες για τουλάχιστον 5 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι.

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των Αρχών φέρεται να έχουν μπει ένας χώρος προσευχής στην Καλλιθέα κι ένα κατάστημα στον Νέο Κόσμο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία ατόμων που ίσως σχετίζονται με ακραία στοιχεία.

Οι Αρχές μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γνωρίζουν για ένα  άτομο από τον Νέο Κόσμο, που έχει φύγει για τη Συρία, για να πολεμήσει κατά του Άσαντ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις και συνακροάσεις, ωστόσο δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για “ενεργοποίηση” ακραίων στοιχείων. Υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι πυρήνες στη χώρα, μικρής κλίμακας, όπως αναφέρει στην εφημερίδα αρμόδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα