Επιστράτευση γιατρών: Ποιες είναι οι κυρώσεις αν δεν ανταποκριθούν

Επιστράτευση γιατρών: Ποιες είναι οι κυρώσεις αν δεν ανταποκριθούν
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΟΜΗΔΗ ΠΕΡΙΣΑΤΙΚΟΥ COVID19 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ποια είναι η διαδικασία μετά την απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Πώς θα πάρουν τα "φύλλα πορείας" και ποιες οι κυρώσεις αν αρνηθούν.

Περισσότεροι από 200 γιατροί καλούνται να συνδράμουν το σύστημα Υγείας μετά την απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για 206 γιατρούς ιδιωτικών νοσοκομείων οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τα “φύλλα πορείας”, όπου θα αναγράφεται σε ποιο νοσοκομείο θα πρέπει να παρουσιαστούν και μέχρι πότε θα εργάζονται σε αυτό.

Η επιστράτευση αφορά γιατρούς κάτω των 60 ετών, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα και οι γιατροί θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το “φύλλο πορείας” επιδίδεται από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Σε περίπτωση που γιατροί αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος που προβλέπουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα