Επιστρέφονται άδειες και πινακίδες λόγω εκλογών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ// ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ// ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. MOTIONTEAM

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, υπερβολικής ταχύτητας, παραβίασης κόκκινου σηματοδότη, ανασφάλιστων οχημάτων και κίνησης στο αντίθετο ρεύμα.

Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (21.01.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Σημειώνεται, ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (20.01.2015).

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν  μέχρι σήμερα. Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

-Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.  Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 

SHARE:

24Media Network