Επιστρέφουν στην Ειδομένη οι ΜΚΟ

Επιστρέφουν στην Ειδομένη οι ΜΚΟ
Syrian refugees cross the Greek - F.Y.R. of Macedonia border after several hours of waiting, in Idomeni, Greece on September 1, 2015. Sooc

Επανέρχεται η ηρεμία στον καταυλισμό της Ειδομένης, μετά τις διαδηλώσεις για το άνοιγμα των συνόρων και την απόπειρα δύο ατόμων να αυτοπυρποληθούν

Επιστρέφουν κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ειδομένη και η ηρεμία στον καταυλισμό δείχνει να επανέρχεται μετά τις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και την απόπειρα δύο ατόμων να αυτοπυρποληθούν.

Μεταξύ αυτών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Ερυθρός Σταυρός και η Πράξις.

Μέλη τους διένειμαν σάντουιτς σε πρόσφυγες και ετοιμάζουν συσσίτιο για το μεσημέρι, ενώ τον καταυλισμό επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Αντρέας Ξανθός.

Τις συνθήκες διαβίωσης, ωστόσο, επιδεινώνει η βροχή που πέφτει από το πρωί. Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης βρίσκονται κλινάμαξες του ΟΣΕ, στις οποίες πρόκειται να φιλοξενηθεί αριθμός προσφύγων.

Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Σε κλείσιμο και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς προχώρησαν πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα.

Μια ομάδα προσφύγων, από αυτούς που λίγο νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της αερογέφυρας Πολυκάστρου Κιλκίς, έκλεισε επίσης και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού.

Αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εξιτήριο για έναν από τους δύο που επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν

Σε καλή κατάσταση είναι ο ένας από τους δύο άντρες που χτες προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ειδομένη. Ο δεύτερος νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο εκτελών χρέη διοικητή στο νοσοκομείο Κιλκίς, Αιμίλιος Σάτσογλου, η κατάσταση της υγείας του ενός νεαρού άντρα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι πάρα πολύ καλή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας, ενώ ο δεύτερος, λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα