Επιστροφή στα μπλόκα για τους αγρότες. Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα

Επιστροφή στα μπλόκα για τους αγρότες. Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα
Συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Περίπου 12.000 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι αγρότες το Σάββατο, δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεών τους στην Αθήνα. Αποφασίζουν την επόμενη εβδομάδα για κλιμάκωση και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους (pics)

Τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα, για δεύτερη μέρα, συνέχισαν το Σάββατο αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Περίπου 12.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στο σαββατιάτικο συλλαλητήριο. Μετά την ολοκλήρωση του, οι αγρότες πήραν τον δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα.

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, καθώς η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους.

Συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Δείτε πώς κάλυψε το NEWS247 λεπτό προς λεπτό τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αεροφωτογραφία από την συγκ΄πεντρωση των αγροτών στο Σϋνταγμα την Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Υπογραμμίζεται ότι σε πολλά σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν στηθεί μπλόκα, ούτε και το Σάββατο έγιναν κινητοποιήσεις, προς διευκόλυνση όσων κατευθύνονται στην Αθήνα. Μόνο σε κομβικά σημεία, όπως τα τελωνεία, συνεχίστηκαν οι αποκλεισμοί.

Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Κορίνθου

Μέχρι τις 23:00 του Σαββάτου παρέμεινε κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από το μπλόκο των αγροτών που διαμαρτύρονται για το προσχέδιο νόμου του ασφαλιστικού και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες κρατούν κλειστή και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσα από το Καλαμάκι.

Παράλληλα οι αγρότες για ένα δίωρο έως τις 20.00 έκλεισαν και τη γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης επί της οδού Σπάρτης – Τρίπολης.

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν οι αγρότες απο χθες για τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα