Επιτέθηκαν στο ιατρείο της παιδιάτρου από το σποτ για τον παιδικό εμβολιασμό

Επιτέθηκαν στο ιατρείο της παιδιάτρου από το σποτ για τον παιδικό εμβολιασμό
Ζωή Σάκκου

Η παιδίατρος Ζωή Σάκκου μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε το ιατρείο της καθώς και τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε ύστερα από την συμμετοχή της σε σποτ για τον παιδικό εμβολιασμό.

Στόχος αντιεμβολιαστών έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 27/01 το ιατρείο της παιδιάτρου Ζωής Σάκκου στο Λουτράκι. Ύστερα από μια περίοδο που δεχόταν μηνύματα με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, με αφορμή της συμμετοχή της στην καμπάνια εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας για τα παιδιά, άγνωστος έγραψε στην είσοδο του ιατρείου της “Πόσα παίρνεις” και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

“Από τη στιγμή που βγήκε το σποτ πέρα από τη θετική ανταπόκριση που είχε όσον αφορά την αύξηση των εμβολιασμών στα παιδιά, από πολύ νωρίς άρχισα να δέχομαι διάφορα μηνύματα και email με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο τις περισσότερες φορές. Τόσο υβριστικά όσο και απειλητικά. Αφισοκολλήσεις στο γραφείο.

Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση καθώς δεν ήθελα να πάρουν και μεγαλύτερη έκταση από όση πραγματικά τους αξίζει. Την Πέμπτη όμως το πρωί πηγαίνοντας στο ιατρείο για να δουλέψω, αντίκρισα στον τοίχο της εξώπορτας ένα συκοφαντικό σύνθημα. Θεώρησα ότι δεν μπορώ να σιωπήσω. Κάλεσα την αστυνομία. Έγραφε με μεγάλα γράμματα “Πόσα πήρες;”.

Το θεώρησα αυτονόητο πως ένας επαγγελματίας υγείας, όταν του κάνουν πρόσκληση για έναν κοινωνικό αγώνα η προσφορά του είναι εθελοντική και γίνεται αφιλοκερδώς. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα περνούσε από το μυαλό κάποιου ότι πήρα χρήματα γι’ αυτό. Το περιστατικό καταγράφηκε. Ήταν ένας κουκουλοφόρος, 5.30 το πρωί μες τα χιόνια. Έγραψε το σύνθημα και έφυγε” δήλωσε η γιατρός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα