Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Εξιτήρια για 7 μητροπολίτες

Ιερέας μπροστά από ασθενοφόρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο
Ιερέας μπροστά από ασθενοφόρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο EUROKINISSI

Ποια η κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με βιτριόλι από τον 37χρονο ιερέα στη Μονή Πετράκη. Η επίσημη ενημέρωση των νοσοκομείων.

Εκτός κινδύνου αλλά αλλά με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια βρίσκονται και οι επτά μητροπολίτες που δέχτηκαν επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης από 37χρονο ιερέα στη Μονή Πετράκη.

Υπενθυμίζεται πως, ο δράστης, αφού άκουσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου εντός της Μόνης για καθαίρεσή του, επιτέθηκε στους μητροπολίτες, πετώντας τους καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα των τραυματισμό 10 ατόμων, εκ των οποίων οι 7 μητροπολίτες, οι δύο δικηγόροι, καθώς και έναν αστυνομικό που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στην πύλη της Ιεράς Μονής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", τέσσερις εκ των τραυματισμένων μητροπολιτών διακομίσθηκαν στις 21:00 της Τετάρτης με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α "Λαϊκό" στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας.

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, Πέμπτη, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Κηφισίας θα επανεξετασθεί.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε το ΚΑΤ, στο εν λόγω νοσοκομείο προσήλθαν το βράδυ της Τετάρτης οι άλλοι τρεις μητροπολίτες. Για την ακρίβεια, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ προσήλθε ο μητροπολίτης Άρτης, ενώ με ασθενοφόρο διακομίσθηκαν οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου. Οι ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Τέλος, στο ΚΑΤ προσήλθε και ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο δερματικό έγκαυμα τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και για τον λόγο αυτό παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση με βιτριόλι, Εκκλησία, Νοσοκομεία, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network