Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 50χρονος

Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 50χρονος
Άντρας με χειροπέδες iStockphoto

Για την Τρίτη 16 Αυγούστου ορίστηκε η απολογία του 50χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εναντίον της πρώην συζύγου του. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 49χρονη.

Ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/08) ο 50χρονος άνδρας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην 49χρονη πρώην σύζυγό του στη Μεσσήνη.

Ο 50χρονος ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία. Η απολογία του ορίστηκε για τις 11 το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Του έχει απαγγελθεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ίδιος έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ παρουσιάζεται μετανιωμένος.Είμαι συγκλονισμένος, έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε, δεν είχα καταλάβει τι έκανα, τώρα συνειδητοποιώ την πράξη μου, θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου”, φέρεται να δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, η άτυχη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν το μάτι της.

Η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι, η γυναίκα “έχει χημικό έγκαυμα 3ου – 4ου βαθμού, είναι πολύ βαριά η κατάσταση στο θέμα του δεξιού ματιού, υπάρχει κίνδυνος για την όρασή της. Αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά προς το παρόν, δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή να αντιμετωπιστεί και θα δούμε πώς θα είναι η εξέλιξή της”.

“Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να μην περάσουνε αυτό που περνάω και ζω εγώ αυτή τη στιγμή”, ήταν τα πρώτα λόγια της 49χρονης.

Το θέατρο του δράστη και η ομολογία

Ο 50χρονος δράστης είχε προμελετήσει το έγκλημά του, ενώ μετά την επίθεση έσπευσε να επισκεφθεί την πρώην σύζυγό του στο νοσοκομείο, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Ο δράστης φαίνεται στην προσπάθειά του να «χτίσει» άλλοθι, καθώς είναι οδηγός βυτιοφόρου, κανόνισε το πρωί λίγο μετά την επίθεση να έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Γερμανία, όμως τελευταία στιγμή ακυρώθηκε αυτό το δρομολόγιο και έτσι αστραπιαία προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι προσποιούμενος τον συντετριμμένο από την επίθεση στην πρώην σύζυγό του την οποία μάλιστα επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να μάθει δήθεν εναγωνίως την πορεία της υγείας της.

Καθώς από την έρευνά τους οι αστυνομικοί έβλεπαν πως πίσω από τον άντρα με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά ήταν ο πρώην σύζυγός της άτυχης γυναίκας, τον προσήγαγαν και τον οδήγησαν ως ύποπτο στην Ασφάλεια. Ήταν εκείνος που της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά χθες τα ξημερώματα έξω από την εργασία της, προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και της έριξε το οξύ στο πρόσωπο.

Στην Ασφάλεια συνέχισε το ψευδές αφήγημά του, μέχρι που στο τέλος και αντιμετωπίζοντας το πλήθος των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί σε βάρος του, ομολόγησε αργά τη νύχτα την πράξη του που ο ίδιος απέδωσε σε οικονομικές διαφορές και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Το χρονικό της επίθεσης με οξύ

Όλα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα στις 10 Αυγούστου, τη στιγμή που η γυναίκα πήγε να ανοίξει την επιχείρηση που διατηρεί στην περιοχή και ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και της έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε με φρικτούς πόνους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από την Αστυνομία μετά από επίμονες έρευνες εντοπίστηκε και προσήχθη στην Ασφάλεια ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος, αφού ανακρίθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εν τέλει, το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, ο 50χρονος επιτέθηκε αρχικά στη γυναίκα τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 50χρονος και η 49χρονη φέρονται να είχαν συχνές προστριβές και ανεπιτυχείς προσπάθειες επανασύνδεσης, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν και οικονομικές διαφορές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα