Επίθεση με βιτριόλι: Οι πρώτες φωτογραφίες της Ιωάννας, 10 μήνες μετά – Γιατί φορά ειδική μάσκα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι πρώτες φωτογραφίες της Ιωάννας, 10 μήνες μετά – Γιατί φορά ειδική μάσκα
Η Ιωάννα βρήκε το σθένος να φωτογραφηθεί 10 μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι

Την πρώτη της συνέντευξη, συνοδευόμενη από φωτογραφίες της έδωσε η Ιωάννα, πριν καν συμπληρωθεί χρόνος από την επίθεση που δέχτηκε στην Καλλιθέα.

Το ψυχικό σθένος να σταθεί μπροστά στον φωτογραφικό φακό, να φωτογραφηθεί, να επαναφέρει στη μνήμη όσα συνέβησαν πριν από 10 περίπου μήνες και να μιλήσει για τη μάχη που συνεχίζει να δίνει βρήκε η Ιωάννα, η οποία τον περασμένο Μάιο δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μία 35χρονη στην Καλλιθέα.

Η νεαρή γυναίκα, φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού “ΟΚ” και μίλησε για την επίθεση αλλά και τις συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες επιβλήθηκε μετά το περιστατικό που συγκλόνισε τη χώρα.

“Γιατί φορά ειδική μάσκα”

Η Ιωάννα συνεχίζει την αποκατάσταση των εγκαυμάτων της, ωστόσο, είναι υποχρεωμένη να φορά διαρκώς μία μάσκα στο πρόσωπο.

Όπως δήλωσε η γιατρός της, πρόκειται για μία μάσκα που σχεδιάστηκε ειδικά για την Ιωάννα και για όσους έχουν καεί στο πρόσωπο.

“Πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές”, είπε η κα Καλοφώνου μιλώντας στο MEGA.

“Βοηθά δηλαδή να γίνει πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις. Τη φορά αρκετές ώρες όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή”, προσέθεσε η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο.

“Σίγουρα δεν θα είναι όπως πριν”

Σχετικά με την κατάσταση της Ιωάννας, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της ειδικής θεραπείας, η γιατρός της ξεκαθάρισε: “Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια αλλά το μάτι είναι λειτουργικό. Τα βλέφαρα με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του. Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αφτιού. Χρειάζεται περισσότερά χειρουργεία.

Δεν θα είναι όπως πριν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν. Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες όπως όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα