Επίθεση με βιτριόλι: Στο “φως” νέες σημειώσεις της 35χρονης που μιλούν για δεύτερο άντρα

Επίθεση με βιτριόλι: Στο “φως” νέες σημειώσεις της 35χρονης που μιλούν για δεύτερο άντρα
Caption / Glomex / Star

Σημειώσεις γεμάτες απειλές και ασυναρτησίες που έχουν περιέλθει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. θα βοηθήσουν στη σκιαγράφηση του προφίλ της φερόμενης δράστιδος.

Νέα στοιχεία και σημειώσεις της φερόμενης δράστιδας ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα. Οι σημειώσεις της 35χρονης κατηγορούμενης, οι οποίες βρέθηκαν στο διαμέρισμά της, μετά τη σύλληψή της, είναι ακατάληπτες: Δεν βγάζουν νόημα κατά την Αστυνομία, ενώ φαίνεται να κρύβουν μυστικά που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί. Στις σημείωσεις της μάλιστα υπάρχουν φράσεις που παραπέμπουν στην ύπαρξη και ενός δεύτερου άνδρα, εκτός από τον 40χρονο.

Σε ρεπορτάζ του το Mega αποκάλυψε τις νέες σημειώσεις της φερόμενης δράστιδας που περιήλθαν στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίες μάλιστα έχουν η καθεμία και από έναν τίτλο.

Με αυτόν πορεύομαι. Ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει, κάποια του κολλάει, αλλά δεν κάνει κάτι. Έχουν κρατήσεις τα χαρτιά του. Θα μεσολαβήσει άλλος άντρας, θα το μάθει και θα γίνει κολλιτσίδα μου. Μετά θα “ρολάρει” και θα χωρίσουμε κάποια στιγμή» αναφέρει.

Είναι η εποχή που η 35χρονη ανταλλάσσει μηνύματα με την άτυχη Ιωάννα. Μέσα στο σπίτι της, οι τηλεγραφικές χειρόγραφες σημειώσεις για τον 40χρονο με τον οποίο είχαν ερωτικές σχέσεις συνεχίζονται.

Σκέφτεται κάποια πράγματα, εγώ θα κάνω αλλαγές και θα απομακρυνθώ. Λόγω απόστασης, πεσμένος συναισθηματικά. Θα αντιμετωπίσει θέμα υγείας μαμά. Εκεί που θέλει να με δει, μπλοκάρει. Αδελφός θα φύγει από δουλειά. Θα κάνω ερωτικό κρεβάτι με άλλον από το παρελθόν και ένας έρωτας επιπόλαιος, μεγαλύτερός μου, ανάσα που εργασιακά επεκτείνεται. Θα θυμηθώ και και θα σου θυμώσω και τον στείλω. Μετά από τρεις ημέρες μου έρχεται κάτι. Είναι δύσκολο διάστημα. Θα περάσει. Θα αγχωθεί στο ερωτικό κομμάτι και στα λεφτά του” γράφει μεταξύ άλλων.

“Έπεσα από τα σύννεφα για το περιστατικό“, δήλωσε στενή φίλη της 35χρονης στην Αστυνομία. Άίσθηση προκαλεί το παρακάτω απόσπασμα από τις σημειώσεις της κατηγορούμενης:

Δύο ραντεβού με δύο άντρες. Ξαπλωμένη κρεβάτι. Είχαμε δεμένη σχέση αγχωμένη. Θα βρω φως, η στεναχώρια θα φύγει. Με το μυαλό που πηγαίνει στο κακό, κόβω ελπίδες. Πρέπει να προσέχω τις φίλες μου… Με έχει κουράσει όμως. Έρχεται ο (αναφέρει ένα ανδρικό όνομα) ξαφνικά. Είναι εγωιστής όμως. Για να ανάψει κερί στην εκκλησία στο Θεό, να με βοηθήσει έχω τύχη, βρέθηκε κλαδί στο φλιτζάνι” αναφέρει σε άλλες σημειώσεις της.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη προαυλίζεται μόνη της στις φυλακές λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το συμβούλιο των φυλακών είναι εκείνο που θα αποφασίσει εάν τελικά θα εργαστεί είτε στη βιβλιοθήκη, είτε στην καφετέρια, όπως έχει ζητήσει.

Μέχρι στιγμής την έχει επισκεφθεί μόνο ο αδερφός της για να της πάει κάποια προσωπικά της αντικείμενα. Ακόμη γνωρίζουμε ότι επικοινωνεί πολύ συχνά με τον δικηγόρο της.

Ιωάννα: “Η δράστις ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη”

Η 34χρονη Ιωάννα, που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα στο νοσοκομείο, ώστε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα. Το τελευταίο της χειρουργείο ήταν ιδιαίτερα επίπονο, ενώ η ίδια καλείται να διαχειριστεί τα όσα μαθαίνει για τη συμπεριφορά της 35χρονης που της προκάλεσε τον αφόρητο πόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ιωάννα αισθάνεται μία απέραντη πίκρα. Η ίδια λέει στους δικούς της ανθρώπους “εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ από τους πόνους και η γυναίκα που εξαιτίας της είμαι σε αυτήν την κατάσταση μαθαίνω πως ρωτά και ενημερώνεται για τις ευεργετικές διατάξεις των κρατουμένων και ζητά να κάνει μεροκάματα για να βγει μία ώρα νωρίτερα. Ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη”.

Τι τονίζουν οι συνήγοροι του θύματος

Οι συνήγοροι της 34χρονης Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη (16/06) στον ανακριτή, μεταφέροντας την ηθική ικανοποίηση της Ιωάννας και την ανάγκη για έμπρακτη μετάνοια της 35χρονης τόνισαν πως η συμπεριφορά της 35χρονης προσβάλλει τόσο την Ιωάννα και την οικογένειά της, όσο και την ίδια την 35χρονη, αλλά και τη δικαιοσύνη.

“Η οικογένεια περιμένει με στωικότητα και ηρεμία να έρθει κάποιος να απολογηθεί. Η συγγνώμη θα έπρεπε να ήταν η κορωνίδα αυτής της υπόθεσης. Τι διδάσκουμε στην κοινωνία; Ότι διαπράττουμε ένα έγκλημα και παραμένουμε σιωπηλοί, αλλά με το που εισαγόμαστε στο κατάστημα κράτησης διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατηγορουμένη είναι η δράστιδα. Η υπόθεση είναι δεμένη. Είναι από τις πλέον δεμένες υποθέσεις που εισάγονται στις δικαστικές αίθουσες”, πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

Τη στάση της 35χρονης κατηγορούμενης σχολίασε και ο κ. Λύτρας, αναφέροντας: “Περίμενα κάποια στιγμή να ακούσουμε μία συγγνώμη, την οποία δεν ακούσαμε. Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα, η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα”, τόνισε ο κ. Λύτρας στη συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα