Μόρια: Συνελήφθησαν ρατσιστές ροπαλοφόροι που έκαναν “περιπολίες”

Μόρια: Συνελήφθησαν ρατσιστές ροπαλοφόροι που έκαναν “περιπολίες”
Μόρια: Βίαια επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας lesvospost.com

Επτά άτομα, έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ για το πογκρόμ στη Μυτιλήνη. Φέρονται να έκαναν ελέγχους σε μετανάστες, να απειλούσαν και να εκφόβιζαν

Στα χέρια της Αστυνομίας μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο έπεσαν 7 νεαροί ηλικιών 17-24, το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο χωριό της Μόριας, στην Λέσβο, οι οποίοι φέρονται ως ομάδα ρατσιστών και ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν «περιπολίες» με ρόπαλα μέσα στο χωριό, απειλούσαν και εκφόβιζαν μετανάστες.

Από τους 7 συλληφθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός και έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, ένας Έλληνας και ακόμη ένας Αλβανός, οι οποίοι τις τελευταίες νύχτες γυρνούσαν στους δρόμους του χωριού με ρόπαλα στα χέρια.

 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ρόπαλα, ένα μεταλλικό αντικείμενο και ένας σκούφος Full Face. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για παράβαση του νόμου περί όπλων και εξετάζονται αν συμμετέχουν σε κάποια ακροδεξιά οργάνωση και αν έχουν προβεί ήδη σε βίαιες ενέργειες και σε ποιες συγκεκριμένα.

Παράλληλα, από τις τοπικές Αρχές του νησιού διενεργείται και μία άλλη έρευνα για περιστατικό βανδαλισμού, το βράδυ στο δημοτικό θέατρο της Λέσβου και για προσβολή του εθνικού συμβόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα