Έρχεται νέος ΚΟΚ: Μείωση προστίμων και κοινωνική εργασία

Έρχεται νέος ΚΟΚ: Μείωση προστίμων και κοινωνική εργασία

Ριζικές αλλαγές με αμερικανική συνταγή στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προωθεί το υπουργείο Μεταφορών. Τι προβλέπει το νέο σχέδιο

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στη φιλοσοφία συμμόρφωσης των οδηγών που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την εφημερίδα το « Έθνος», το οποίο εξετάζει την επιβολή μειωμένων προστίμων έως και 50% αλλά και οικονομικών ποινών σε αναλογία με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

Αναμένεται η μείωση των ποινών έως και 50% για τις περισσότερες παραβάσεις με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου, του STOP, της κατανάλωσης αλκοόλ, της υπερβολικής ταχύτητας και όσων άλλων σχετίζονται με πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται και η επιβολή «κοινωνικής εργασίας» σε όσους προκαλούν τροχαία με θανατηφόρες ή βαριές σωματικές βλάβες, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, η οποία συζητείται εδώ και χρόνια χωρίς ωστόσο να έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη, έχουν ήδη συζητηθεί στην αρμόδια για την οδική ασφάλεια διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία θα ξανασυνεδριάσει στα τέλη του μήνα. «Αν και δεν έχουμε οριστικοποιήσει ακόμα την πρότασή μας, οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές» σημειώνει ο ίδιος στο «Έθνος».

(πηγή φωτογραφίας: sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η διαδρομή της Porsche στο μικροσκόπιο της Τροχαίας

Τα τροχαία πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών

SHARE: