Έρευνα για τον Πετσίτη και την υπόθεση ΔΕΠΑ

Έρευνα για τον Πετσίτη και την υπόθεση ΔΕΠΑ
Το κτίριο που στεγάζεται ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα ελέγξει τις καταγγελίες δημοσιευμάτων για τον ρόλο του Μαν. Πετσίτη στην καθυστέρηση είσπραξης από τη ΔΕΠΑ οφειλών εταιρίας του Λ. Λαυρεντιάδη.

Εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων για τον Μανώλη Πετσίτη και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε για περαιτέρω ενέργειες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όσα έχουν δημοσιευθεί γύρω από καταγγελία για σχέσεις του Μαν. Περσίτη, που έχει χαρακτηριστεί «άνθρωπος της κυβέρνησης, με την επίμαχη εταιρία, η οποία φαίνεται πως έχει ζημιώσει τη ΔΕΠΑ με πάνω από 120 εκατ. ευρώ. Έτσι, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Παράλληλα, τα ίδια δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν και στους ανακριτές που χειρίζονται τις δύο δικογραφίες οι οποίες σχετίζονται με την ELFE. Η μία υπόθεση αφορά στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκο, που φέρεται να μην διεκδίκησε κατά τη θητεία του τα χρέη της «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς την εταιρία φυσικού αερίου. Ο Θ. Κιτσάκος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στα καθαυτά χρέη της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμη 11 άτομα για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μήνυση της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Μάλιστα, αναφερόταν πως το τελευταίο 18μηνο τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 8 εκατ. ευρώ, αφού η ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία, με αποτέλεσμα να κερδίζει χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα