Εσωτερική έρευνα και της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Εσωτερική έρευνα και της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας
Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Eurokinissi

Όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε αποσταλεί το Σάββατο στον Συνήγορο του Πολίτη και για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες. Το σχόλιο Χρυσοχοϊδη στο Facebook.

Διετάχθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, για αστυνομική βία.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε αποσταλεί το Σάββατο από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Χρυσοχοϊδης: Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία», επισημαίνει σε ανάρτηση, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου, σημειώνοντας επίσης ότι «όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα