Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Προανήγγειλε ελέγχους σε έξι μονάδες για παιδιά στην Αττική

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Προανήγγειλε ελέγχους σε έξι μονάδες για παιδιά στην Αττική
ISTOCK

Με αφορμή τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιήσεις παιδιών σε μονάδες φιλοξενίας, η ΕΑΔ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας.

Ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής θα διενεργήσει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά τις σχετικές καταγγελίες για που αφορούν κακοποιήσεις παιδιών σε μονάδες φιλοξενίας.

"Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι (6) μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

ADVERTISING

Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδική κακοποίηση
SHARE:

24Media Network