Ετοιμοπόλεμοι οι διοικητικοί δικαστές

Λουκέτο σε όλες τις αίθουσες του Δικαστικούτ Μεγάρου των Τρικάλων έβαλαν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του δικαστικού έτους και κλιμακωτά μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων που απέχουν από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, με σημείο αιχμής τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές (περίπου 25%) στο μισθολόγιό τους. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Λουκέτο σε όλες τις αίθουσες του Δικαστικούτ Μεγάρου των Τρικάλων έβαλαν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του δικαστικού έτους και κλιμακωτά μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων που απέχουν από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, με σημείο αιχμής τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές (περίπου 25%) στο μισθολόγιό τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και κινητοποιήσεων αναφορικά με το νέο ειδικό μισθολόγιο

Ετοιμοπόλεμοι φαίνεται πως είναι οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι προτίθενται να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ειδικού μισθολογίου.

Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου "συνεπάγεται αυτομάτως τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να αποφασίσουμε συλλογικά για τη στάση μας. Το ΔΣ δεσμεύεται από την παρούσα απόφαση να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην πλησιέστερη μετά την ημερομηνία κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου πρόσφορη ημερομηνία".

Συγκεκριμένα η Ένωσή τους αναφέρουν ότι "η Κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μείωση  των αποδοχών μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο με βάση ειδικά μισθολόγια  στα οποία  εντάσσει και εκείνο των δικαστικών λειτουργών, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες   μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012.

Η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών:  Επισημαίνει   ότι Σύμφωνα  με τις αποφάσεις  αυτές: 1.-  Δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε  μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι κατά κανόνα  είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις,   ώστε η σωρευτική επιβάρυνση αυτών να είναι ιδιαίτερα μεγάλη και να είναι πλέον εμφανής η υπέρβαση των ορίων της αναλογικότητας, της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών, και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αντί της προωθήσεως διαρθρωτικών μέτρων ή της εισπράξεως των φορολογικών εσόδων από την μη εφαρμογή των οποίων ευνοούνται, κυρίως, άλλες κατηγορίες πολιτών

2.-Οι περικοπές αυτές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε εκ του λόγου ότι αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που περιέχει δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, προϋπόθεση, η οποία αποτελεί αναγκαίο όχι όμως και επαρκή όρο για την συνταγματικότητα των εν λόγω περικοπών.  Δηλώνει ότι δεν θα  αποδεχθεί 1.-Παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων και περαιτέρω  περικοπές στο κατά τα άρθρα 26, 87 παρ, 1 και 88 παρ.2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών  στο οποίο  έχουν ήδη προηγηθεί τέσσερις αλλεπάλληλες μειώσεις σε σημαντικό ύψος. 2- Την δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων.

Αποφασίζει ότι η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου συνεπάγεται αυτομάτως τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να αποφασίσουμε συλλογικά για τη στάση μας. Το ΔΣ δεσμεύεται από την παρούσα απόφαση να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην πλησιέστερη μετά την ημερομηνία κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου πρόσφορη ημερομηνία».

Το νέο μισθολόγιο καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση από 1ηΙανουαρίου και εικάζεται ότι θα επιφέρει νέες μειώσεις στους δικαστικούς λειτουργούς.

SHARE:

24Media Network