Έτσι προέκυψε η θρυλική φωτογραφία με τη γιαγιά Μαρίτσα

Έτσι προέκυψε η θρυλική φωτογραφία με τη γιαγιά Μαρίτσα
Τρεις ηλικιωμένες ταΐζουν μικρό προσφυγόπουλο στη Λέσβο. Λευτέρης Παρτσάλης / www.lesvosnews.net

Ο Λευτέρης Παρτσαλής μιλά στο News 24/7 στους 88,6 για την φωτογραφία σύμβολο και κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Λευτέρης Παρτσαλής, ο φωτογράφος που αιχμαλώτισε για πάντα στο φακό τη γιαγιά Μαρίτσα, να ταϊζει προσφυγόπουλο, μίλησε στο News247 στους 88,6.

“Tο στιγμιότυπο το είδα όλο να εκτυλίσσεται μπροστά μου, από τη στιγμή που βγήκε η προσφυγοπούλα, κοιτούσα τις τρεις γιαγιάδες, αυτό ήταν το κάδρο μου, καμιά φορά τραβάς εικόνες και δεν καταλαβαίνεις την έκταση που θα πάρουν από την ένταση της στιγμής”.

“O πατέρας είχε πάει δίπλα παραπέρα στη σκάλα, οι γιαγιάδες είναι κάθε απόγευμα εκεί και μόλις είδαν το μωράκι να κλαίει, θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, και μας χάρισαν αυτή την υπέροχη στιγμή. Ήταν ένα κενό στη μαυρίλα που έβλεπαν τα μάτια μας”.

“Οι γιαγιάδες του τραγουδούσαν, σίγουρα του μιλούσαν για να μην κλαίει, και αυτό το γάλα… Ήταν μια στιγμή που την αισθανόμουν όμορφα. Οι γιαγιάδες μας άφησαν αυτή την παρακαταθήκη και μου είπαν τα δυσάρεστα. Σοκαρίστηκα. Περίμενα ναι… αλλά δεν το είχα μέσα μου έτσι”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα