Πέθανε η Μαρίτσα, η γιαγιά - σύμβολο της Λέσβου

Τρεις ηλικιωμένες ταΐζουν μικρό προσφυγόπουλο στη Λέσβο.
Τρεις ηλικιωμένες ταΐζουν μικρό προσφυγόπουλο στη Λέσβο. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ / WWW.LESVOSNEWS.NET

Απεβίωσε μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου, που είχαν απαθανατιστεί το 2015 να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο, σε μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η Μαρίτσα Μαυροπούλου ήταν η μια από τις τρεις γιαγιάδες - σύμβολο της Λέσβου, που είχαν απαθανατιστεί το 2015 να φροντίζουν ένα βρέφος προσφύγων. Η Μαρίτσα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Οι συγχωριανοί της, θα της πουν την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στη Σκάλα Σκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

ADVERTISING

Τον γύρο του κόσμου έκανε τον Οκτώβριο του 2015 η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη από τη Μυτιλήνη (Σκάλα Συκαμιάς) που έδειχνε τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο, την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα, καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Για το περιστατικό και τη φωτογραφία όπως το αφηγήθηκε η Μαρίτσα:

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό, αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

Πηγή: 

Lesvosnews.net

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νόμπελ ειρήνης: Το προφίλ των Ελλήνων υποψηφίων

Μια φωτογραφία, εκατομμύρια λέξεις ανθρωπιάς. Η ιστορία πίσω από το καρέ με τις γιαγιάδες και το προσφυγόπουλο

SHARE:

24Media Network