Έβρος: Δύο αποτροπές εισόδου μεταναστών – Αυξημένη παρουσία Αστυνομίας

Έβρος: Δύο αποτροπές εισόδου μεταναστών – Αυξημένη παρουσία Αστυνομίας
Φυλάκιο στην ελληνική πλευρά στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας, Έβρος EUROKINISSI

Τουλάχιστον δύο φορές απετράπη σε ομάδες με δεκάδες μετανάστες που προέρχονται από την Τουρκία να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο

Σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή βρίσκονται από το πρωί αυξημένα μέτρα επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, μετά τις εξαγγελίες της Άγκυρας για ελεύθερη δίοδο σε παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ευρώπη.

Το μεσημέρι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την μαζική είσοδο δεκάδων μεταναστών στην οριογραμμή των Καστανιών Έβρου, μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας με τον όχλο που επί του παρόντος αποτελείται από παραπάνω από 300 άτομα, να παραμένει εντός του τουρκικού εδάφους.

Νωρίτερα το πρωί απετράπη πάλι μία απόπειρα δεκάδων μεταναστών, που είναι άγνωστο επί του παρόντος αν πρόκειται για την ίδια ομάδα ή άλλη, να εισέλθουν στην ελληνική Επικράτεια, από την πλευρά του φράχτη.

Κατά μήκος των συνόρων, του φράχτη και στις Καστανιές, έχουν αναπτυχθεί πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετακινούνται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς όσους παράτυπους μετανάστες επιχειρήσουν να εισέλθουν.

Η νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από το πρωί στα σύνορα παρακολουθείται συνεχώς από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται σε συναγερμό και λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες. Παρόμοια επιφυλακή και εγρήγορση υφίσταται και στα νησιά και βεβαίως στα θαλάσσια σύνορα από το Λιμενικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα