Έβρος: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και μία νεκρή μετανάστρια

Έβρος: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και μία νεκρή μετανάστρια
Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο AP

Διακινητής σε βάρκα με 11 μετανάστες επιχείρησε να περάσει το βράδυ τον ποταμό Έβρο από την τουρκική στην ελληνική όχθη. Ακολούθησε επεισόδιο με πυροβολισμούς στον αέρα και από τις δύο πλευρές ενώ όπως όλα δείχνουν ο διακινητής εκτέλεσε μία γυναίκα που άρχισε να φωνάζει.

Σοβαρό επεισόδιο με ένταση και πυροβολισμούς σημειώθηκε μεταξύ 8 και 9 το βράδυ στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, διακινητής σε βάρκα με 11 μετανάστες επιχείρησε να περάσει το βράδυ τον ποταμό Έβρο από την τουρκική στην ελληνική όχθη.

Διερχόμενη περιπολία Ελλήνων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων τους αντιλήφθηκε και άνοιξε προβολείς με φωτοσήματα για να τους δείξει ότι είχαν γίνει αντιληπτοί και να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους. Τότε, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες που ήταν τοποθετημένοι στην απέναντι πλευρά, άρχισαν να πυροβολούν με προφανή πρόθεση να εξαναγκάσουν τους μετανάστες να συνεχίσουν προς την ελληνική πλευρά.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες καλύφθηκαν για την ασφάλεια τους και άρχισαν και εκείνοι να πυροβολούν στον αέρα προς εκφοβισμό.

Έξι από τους μετανάστες πρόλαβαν και πήδηξαν από την βάρκα και επέστρεψαν πίσω στην τουρκική όχθη, πέντε όμως εξ αυτών συνέχισαν. Μία γυναίκα τότε άρχισε να φωνάζει και ο διακινητής όπως όλα δείχνουν την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη και την σκότωσε, ρίχνοντας το σώμα της στο νερό.

Ο διακινητής παραμένει άγνωστο αν κατάφερε να γυρίσει πίσω στην τουρκική πλευρά, ωστόσο όταν έφτασε η βάρκα στην ελληνική όχθη, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν τρεις Πακιστανούς που επέβαιναν σε αυτή και μία γυναίκα από την Ερυθραία, ενώ εντόπισαν και ανέσυραν από το ποτάμι το σώμα της άτυχης γυναίκας που επέπλεε, άγνωστης μέχρι στιγμής υπηκοότητας, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε προέκυψε πως η γυναίκα είχε βληθεί σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη και με μία σφαίρα από μικρού διαμετρήματος όπλου είχε καρφωθεί στην καρδιά της, πιθανόν 22 χιλιοστών, από διαμέτρημα πάντως που ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Έλληνες ένστολοι διαθέτουν και έτσι εκτιμάται ότι η ανθρωποκτονία της οφείλεται σε διακινητή.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώνεται η φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς φαίνεται οι Τούρκοι αναβαθμίζουν διαρκώς και ξανά τις προβοκατόρικες ενέργειές τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα