Έβρος: Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες – Είναι καλά στην υγεία τους

Έβρος: Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες – Είναι καλά στην υγεία τους

Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα του σημείου που αρχικά θεωρείτο ότι βρίσκονταν, εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με αναφορές ήταν εγκλωβισμένοι επί μέρες σε νησίδα στον Έβρο. Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος έλαβε την Δευτέρα (15/08) το θρίλερ με τους μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με αναφορές ήταν εγκλωβισμένοι επί μέρες σε νησίδα στον Έβρο.

Πρόκειται για 38 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές σε λέμβο, στις όχθες του Έβρου, 4 χιλιόμετρα νοτιότερα από το σημείο που αρχικά αναφερόταν ότι βρίσκονταν.

Οι ελληνικές αρχές τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για τον εντοπισμό των μεταναστών στον Έβρο εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία διευκρινίζει ότι πρόκειται για ανθρώπους που κατά δήλωσή τους προέρχονται από τη Συρία. Ανάμεσά τους είναι 9 γυναίκες εκ των οποίων μία εγκυμονούσα και 7 παιδιά.

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας“.

Να θυμίσουμε ότι μια μέρα νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοινώσεις της είχε γνωστοποιήσει πως οι συντεταγμένες που κυκλοφορούσαν, αφορούσαν σε τουρκικό και όχι ελληνικό έδαφος, είχε ενημερωθεί σχετικά η άλλη πλευρά και από τον έλεγχο που είχε γίνει τουλάχιστον από την πλευρά που έχουν οπτική επαφή οι ελληνικές Αρχές δεν είχε εντοπιστεί κανείς.

Μηταράκης: Σε πολύ καλή κατάσταση οι μετανάστες

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι οι μετανάστες που βρέθηκαν στον Έβρο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα