Ένταση στα Εξάρχεια: Χημικά και κρότου λάμψης μετά την πορεία κατά της κατασκευής του μετρό

Ένταση στα Εξάρχεια: Χημικά και κρότου λάμψης μετά την πορεία κατά της κατασκευής του μετρό
Χημικά και κρότου λάμψης μετά την πορεία στα Εξάρχεια intime

Νέα συγκέντρωση κατά της κατασκευής μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Ένταση μετά την πορεία, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης και να προχωρά σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής (09/09) στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή σταθμού του Μετρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στην προσαγωγή 8 ατόμων, με τα τρία εξ αυτών να συλλαμβάνονται.

intime


intime

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα ατόμων αποπειράθηκε να εισέλθει στην πλατεία ενώ επί της οδού Αραχώβης πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε μικρότερες όμως ομάδες αναπτύχθηκαν στα γύρω στενά και υπήρξε μία τεταμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή.

intime


Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής (9/9) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Πορεία ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία Εξαρχείων eurokinissi


eurokinissi


Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα “να παραμείνουν τα Εξάρχεια γειτονιά και τόπος αντίστασης”.

eurokinissi

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πλατεία Εξαρχείων όπου έχουν ξεκινήσει έργα για την κατασκευή του σταθμού μετρό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα