Εξάρχεια: Ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα” ο συλληφθείς για την επίθεση στους αστυνομικούς

Εξάρχεια: Ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα” ο συλληφθείς για την επίθεση στους αστυνομικούς
Από επεισόδια στα Εξάρχεια Eurokinissi

Τον τραυματισμό τριών αστυνομικών είχε τελικά σαν αποτέλεσμα επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που δέχτηκαν αστυνομικοί επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη - 18 προσαγωγές από το σημείο εκ των οποίων η μία έγινε σύλληψη.

Τους τρεις αστυνομικούς έφτασαν οι τραυματίες από την χθεσινοβραδινή σφοδρή επίθεση που δέχτηκαν από ομάδα κουκουλοφόρων επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείο και στην Πλατεία Εξαρχείων έγιναν συνολικά 18 προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Πρόκειται μάλιστα για ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Η επίθεση έγινε την στιγμή που Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα συνόδευε την κλούβα της διμοιρίας των ΜΑΤ κατά την αλλαγή και αποχώρησή της.

Εκείνη την χρονική στιγμή, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκαν από τις οδούς Μεθώνης και Ερεσσού, στην Χαριλάου Τρικούπη και με βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ έριξαν από την μοτοσικλέτα τους δύο αστυνομικούς και μάλιστα σύμφωνα υψηλόβαθμους αξιωματικούς, συνέχισαν να τους ρίχνουν βόμβες μολότοφ με πρόθεση να τους κάψουν ακόμα και όταν ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και σκόρπισαν το πλήθος, ενώ τους καταδίωξαν μέχρι την Πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις.

Από την επίθεση, δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. υπέστησαν εγκαύματα σε χέρια και στο πόδια και αρκετούς μικροτραυματισμούς από την πτώση και κατά την καταδίωξη των κουκουλοφόρων, ένας ακόμη αστυνομικός των ΜΑΤ τραυματίστηκε, επίσης από βόμβα μολότοφ που δέχτηκε στην Πλατεία Εξαρχείων, όπου επίσης τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι. Οι τρεις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ φθορές υπέστη και μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα