Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας
Περιπολικό αστυνομίας Eurokinissi

Η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψης μελών συμμορίας που "χτυπούσε" στο κέντρο της Αθήνας "ρημάζοντας" τουρίστες και περαστικούς.

Πολυμελής συμμορία αλλοδαπών οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ζούσαν αποκλειστικά από κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και από εμπόριο ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Μετά την οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους.

Σε βάρος των περισσότερων, όπως έγινε γνωστό, έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν πάνω από 100 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Τα μέλη της σπείρας, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δραστηριοποιούνταν με κλοπές και ληστείες εδώ και περίπου έναν χρόνο (από τον περασμένο Φεβρουάριο) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές Ομόνοιας, Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Κυψέλης. Παράλληλα, η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον ‘Αγιο Δημήτριο.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, 3 κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και 2 ληστείες σε πεζούς.

Παράλληλα τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως “καβάτζα” δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα