Έξι ένοχοι για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον

Έξι ένοχοι για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον
O 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Σε θανατηφόρα ή απλή σωματική βλάβη μετέτρεψε το δικαστήριο την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, προκαλώντας την αντίδραση της οικογένειας.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δίκη για την δολοφονία του 23χρονου αμερικανού τουρίστα, Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος πέθανε μετά από ξυλοδαρμό στον Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, μετά από μια δίμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων μετατρέποντας όμως την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση που ήταν για τους περισσότερους σε θανατηφόρα ή απλή σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε αρχικά για τον 1ο την ενοχή του για σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη ενω για τους 6ο, 7ο, 8ο, 9ο για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη. Για τον Ζακυνθινό μπάρμαν μαζί με τον 3ο και 4ο εκ των κατηγορουμένων αποφασίστηκε η ενοχή τους για απλή σωματική βλάβη, ενω ο 5ο κατηγορουμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Σε ότι αφορά στις ποινές η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν απο 20 εως 12 χρονια ενω μετα τη διάσκεψή της, η έδρα ανακοίνωσε την επιμέτρηση για τον καθένα που είναι για τον 1ο καθειρξη 15 ετών, για τον 5ο καθειρξη 5 ετών, για τον 6ο, 7ο, 8ο καθειρξη 9 ετών, για τον 9ο καθειρξη 10 ετων. Ο Ζακυνθινός μπάρμαν, ο 3ος και ο 4ος κρίθηκαν αθώοι λόγω της μετατροπής της κατηγορίας και αφέθηκαν ελευθεροι καθόσον δεν υποβλήθηκε εγκληση για εκ νέου ποινική διωξη.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα