Εξώδικο Τουλουπάκη για δημοσίευμα σχετικά με την Novartis

Εξώδικο Τουλουπάκη για δημοσίευμα σχετικά με την Novartis
Τα κεντρικά γραφεία της Νοvartis AP

Χαρακτηρίζει αναληθή όσα έχει αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην επόπτης Διαφθοράς και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και για κατάχρηση εξουσίας στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Αναληθή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τα όσα υποστήριξε στην επιστολή του ο πρώην επόπτης Διαφθοράς και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και για κατάχρηση εξουσίας στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Σε εξώδικό της προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η εισαγγελέας αναφέρεται στην περιβόητη έγγραφη παραίτηση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, υποστηρίζοντας ότι «όλα έχουν κριθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα». Η εισαγγελική λειτουργός μεταξύ άλλων εξηγεί ότι κλήθηκε μαζί με τους συνεργάτες της σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, «δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Περαιτέρω, οι καταγγελίες Αγγελή, σύμφωνα με την Ελένη Τουλουπάκη, διαψεύστηκαν πλήρως, «ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα