Εξομολόγηση Κ. Κούνεβα: Έχει πάρει μόνο τη μισή αποζημίωση για τη θεραπεία της - ασύλληπτοι οι δράστες πέντε χρόνια μετά

Εξομολόγηση Κ. Κούνεβα: Έχει πάρει μόνο τη μισή αποζημίωση για τη θεραπεία της - ασύλληπτοι οι δράστες πέντε χρόνια μετά

Συγκλονιστική εξομολόγηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα. "Δεν φοβάμαι τίποτα, θυμάμαι τα πάντα από τη δολοφονική επίθεση", δηλώνει η ίδια (Vid)

Η γυναίκα που πριν από 5 χρόνια έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στα Πετράλωνα, εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, μίλησε στο MEGA μέσω Skype.

Η ίδια μένει πλέον μόνιμα στο Παρίσι και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, πέντε χρόνια πριν. Οι δράστες, παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι.

Σε αρκετά καλύτερη κατάσταση μετά την οδυνηρή περιπέτεια που έζησε, απαριθμεί 30 χειρουργικές επεμβάσεις που έχει δεχθεί, ενώ δείχνει αποφασισμένη όχι μόνο να συνεχίσει την προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση της υγείας της αλλά και προκειμένου να δραστηριοποιηθεί εκ νέου υπέρ των εργαζομένων.

"Συνεχίζω τη θεραπεία, ωστόσο αναπνέω με δυσκολία, ο οισοφάγος έχει αλλάξει και έχω ελάχιστη όραση από το ένα μάτι, το άλλο μάτι δεν υπάρχει", δηλώνει. "Θυμάμαι τα πάντα και το πώς έγινε και ποιοι ήρθανε και με βοηθήσανε. Και στο νοσοκομείο αργότερα".

"Είμαι αρκετά καλύτερα από τότε. Εντάξει, έζησα κιόλας γιατί τότε δεν ήταν ακόμη σίγουρο αν θα ζήσω. Ζω και συνεχίζω τις θεραπείες μου. Είμαι αρκετά καλύτερα στην εμφάνιση", συνεχίζει.

Η Κούνεβα ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία το 2001 και δύο χρόνια μετά προσελήφθη από την εταιρεία Ρικομέτ ως καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ.

Είχε ήδη γραφτεί στο σωματείο Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και το 2004 εξελέγη γραμματέας. Η έντονη συνδικαλιστική της δράση και οι διεκδικήσεις της υπέρ των συναδέλφων της την έφεραν πολλές φορές αντιμέτωπη με τους εργοδότες της.

Όπως αποκαλύπτει, είχε δεχθεί πολλαπλές προειδοποιήσεις και απειλές για να σταματήσει τη δράση της:

"Είχα δεχθεί απειλές τηλεφωνικά και είχα στο νου μου ότι κάτι γίνεται, αλλά δεν πίστευα ότι θα το κάνουν" λέει.

Καταγγέλλει ότι είχε ζητήσει πολλές φορές να αλλάξει πόστο και να σταματήσει τις βραδινές βάρδιες εξαιτίας των απειλών αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε.

Το βράδυ της 22ας προς 23η Δεκεμβρίου του 2008 γύρω στις 11:30 το βράδυ έφυγε με τον ηλεκτρικό από το Μαρούσι για τα Πετράλωνα.

Δύο άνδρες την ακολούθησαν στο δρόμο για το σπίτι της και την επιτέθηκαν με βιτριόλι. Η δικαίωση της ήρθε μόλις πριν λίγους μήνες. Η Δικαιοσύνη αναγνώρισε ότι η εταιρεία είχε ευθύνες και επιδίκασε υπέρ της Κούνεβα αποζημίωση 250.000 ευρώ για εργατικό ατύχημα.

Ωστόσο, από τις 80.000 ευρώ που έπρεπε να έχει καταβάλλει αμέσως η εταιρεία, η Κούνεβα δηλώνει ότι έχει πάρει τις 40.000, χρήματα που δεν της αρκούν για την ιατρική της αποκατάσταση. Τα τελευταία δύο χρόνια η πενηντάχρονη γυναίκα ζει στο Παρίσι και παρακολουθείται από εξειδικευμένους γιατρούς.

Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι της προσφέρουν υποστήριξη. "Αυτά τα παιδιά είναι παντού μαζί μου, στους γιατρούς, με βοηθάνε, μου μεταφράζουνε".

Τι λέει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα;

"Οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι και να βοηθήσουν τα συνδικάτα".

Δηλώνει μάλιστα αποφασισμένη να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί εκ νέου υπέρ των εργαζομένων. Αν μη τι άλλο, το θάρρος της συγκινεί και παραδειγματίζει και συνοψίζεται σε μια της φράση:

"Τίποτα δεν έχω φοβηθεί. Δεν μπορείς να ζεις με φόβους. Ο φόβος σε καταστρέφει. Πρέπει να ζεις με συμπόνοια και σεβασμό".

(Πηγή βίντεο: Βαθύ Κόκκινο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Δεν φοβάμαι τίποτα

SHARE:

24Media Network