Ευνοϊκή ρύθμιση για αγρότη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών

Ευνοϊκή ρύθμιση για αγρότη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών

Αγρότης δανειολήπτης, πατέρας δύο παιδιών πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση στα δάνειά του

Ανακούφιση, σε αγρότη δανειολήπτη από τις Αρχάνες Ηρακλείου ήρθε να δώσει η από 9-01-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2020.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της,

"πρόκειται για αγρότη 36 ετών έγγαμο, με δύο ανήλικα παιδιά , με σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη ως ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο μισθό 881,41. O ίδιος έχει καθαρό μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 200 ευρώ, από μισθωμένα αγροτεμάχια αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

Τα τελευταία χρόνια ο εν λόγω δανειολήπτης διαπίστωσε την κατάφωρη μείωση του εισοδήματος του από την απασχόλησή του στις αγροτικές εργασίες και μη δυνάμενος να ανταποκριθεί στις βιοτικές ανάγκες της τετραμελούς οικογένειας του αλλά και στις απαιτήσεις των Τραπεζών, μίσθωσε την μοναδική κατοικία της οικογένειας βρίσκοντας παράλληλα ¨καταφύγιο" στην πατρική του οικογένεια.

Είναι χρεωμένος σε δύο Τράπεζες με διάφορα πιστωτικά προιόντα συνολικής οφειλής 108.003,67 ευρώ.

Περιουσια στοιχεία διαθέτει α) ο σύζυγος ,μία κατοικία 78,56 τ.μ και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα από ένα έκαστος σύζυγος.

β)η σύζυγος, μόνο ένα Ι.Χ έχει στην κυριότητα της

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ,αφού διαπίστωσε ότι απέτυχε η διαδικασία προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής αποφάσισε:

α)Απαγόρευση κάθε μορφής καταδιωκτικού μέτρου κατά της περιουσίας του δανειολήπτη από τους πιστωτές του, διάσωση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.

β)Καθόρισε μηνιαία δόση 200 ευρώ άτοκη για 36 μήνες

γ)Τρίχρονη (36 μήνες) περίοδο χάριτος για καταβολή δόσης, για την διάσωση της κατοικίας,

δ)Μηνιαία έντοκη δόση 200 ευρώ, για την διάσωση της κατοικίας για 36 μήνες

ε)Αναπροσδιορισμό δόσης σε περίπτωση αλλαγής της οικονομικής κατάστασης προς το χειρότερο του δανειολήπτη

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή σύμφωνα με την κρίση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, για την οικογένεια των δανειοληπτών, δίνει τη πρέπουσα οικονομική ανάσα, να σκεφθούν να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους, και να ζήσουν πλέον ως οικογένεια αφού η δόση των 200 ευρώ είναι μέσα στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων τους".

πηγή: cretalive.gr

SHARE:

24Media Network