Εύβοια: Ο κύριος Αποστόλης από την Αλβανία έσωσε το σπίτι του με ένα κλαδί – “Έχω υποχρέωση στον τόπο”

Εύβοια: Ο κύριος Αποστόλης από την Αλβανία έσωσε το σπίτι του με ένα κλαδί – “Έχω υποχρέωση στον τόπο”
Ο κύριος Αποστόλης από την Αλβανία έσωσε το σπίτι του, στο Πευκί Ευβοίας, με ένα κλαδί DIMITRIS LAMPROPOULOS/ANADOLU AGENCY/AFP

Ο κύριος Αποστόλης, ή Άστρι όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μίλησε για την απέλπιδα προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του χρησιμοποιώντας ένα κλαδί. Κατάγεται από την Αλβανία, ωστόσο, εδώ και 29 χρόνια ζει στην Ελλάδα.

Η εικόνα του ανθρώπου που, με ένα κλαδί στο χέρι, επιχείρησε να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά στο Πευκί Ευβοίας είναι μία από τις πλέον συγκλονιστικές των τελευταίων ημερών, αλλά και ενδεικτικές της προσπάθειας των κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους.

Πρόκειται για τον κύριο Αποστόλη, ή αλλιώς Άστρι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έναν άνθρωπο που κατάγεται από την Αλβανία, αλλά τα τελευταία 29 χρόνια ζει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, μίλησε για την απόφασή του να αναμετρηθεί με τις φλόγες, κρατώντας μόνο ένα κλαδί: Όταν ήρθα το 1991, τότε που άνοιξαν τα σύνορα εκεί στα Γρεβενά, σε ένα χωριό εκεί πάνω, βρήκα έναν μπάρμπα. Μου λέει “πως σε λένε;” και του απαντάω “Άστρι”. Τότε εκείνος μου λέει “Αστέρι ή κάτι άλλο… Όχι, λέει μου αρέσει το Αποστόλης”. Και έτσι έμεινε το Αποστόλης”, είπε στο OPEN, ενώ σχετικά με ηρωική του ενέργεια πρόσθεσε:

Ένιωθα πως καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία του καθενός. Μπήκα μέσα, ένιωθα σαν την πατρίδα μου αφού είμαι 29 χρόνια εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτό τον τόπο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα