Φαρ Ουέστ η Αθήνα: Οι 12 ώρες του τρόμου

Φαρ Ουέστ η Αθήνα: Οι 12 ώρες του τρόμου
Περιπολικό της αστυνομίας. Φωτό αρχείου InTime

Εντείνεται το αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας στην Αττική μετά την αστυνομική καταδίωξη με νεκρό και τραυματία στο Πέραμα και τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς κατά εργατών στην Κηφισιά

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς στην Αττική μέσα σε μόλις 12 ώρες σε δύο νέα περιστατικά ακραίας βίας που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη καταγεγραμμένα, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που κατοικούν στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Τα δύο περιστατικά σε Πέραμα και Νέα Ερυθραία καταδεικνύουν πως οι αθρόες προσλήψεις αστυνομικών δεν αποτελούν απάντηση στην εγκληματικότητα και πως το δόγμα “νόμος και τάξη” που η κυβέρνηση επαγγελόταν προεκλογικά, δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένας νεκρός στο Πέραμα

Το ένα εκ των δύο περιστατικών που εκτυλίχθηκαν σε διάστημα μόλις  λίγων ωρών έλαβε χώρα στην περιοχή του Περάματος, η οποία θύμισε Φαρ Ουέστ με τους πυροβολισμούς αστυνομικών εναντίον οχήματος και τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του.

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, όπου το όχημα που εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.


Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Κατά την ίδια ανακοίνωση, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Όμως σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ακούγονται αστυνομικοί που συνομιλούν με το Κέντρο  να αναφέρουν οτι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Ρομ που οδηγούσε και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στην Κηφισιά

Με το τοπίο στο Πέραμα να είναι μπαρουτοκαπνισμένο και με 8 άτομα να έχουν τραυματιστεί, ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία.

Το πρωί του Σαββάτου, μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών, εκτυλίχθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Τατοΐου, στον αριθμό 98, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και ένας να τραυματιστεί.

Θύματα ήταν δύο εργάτες φυσικού αερίου, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποιούσαν μετρήσεις και δράστης ένας 40χρονος, κάτοικος της περιοχής, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πράξης του. Οι δύο εργάτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο, ο ένας εκ των δύο υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 40χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά το περιστατικό, φυγαδεύτηκε στην ταράτσα του σπιτιού του, κρατώντας το πιστόλι. Εν συνεχεία, πείστηκε από τις αρχές τις αρχές να παραδοθεί και συνελήφθη.

Πρόκειται για δύο νέα σκηνικά ακραίας και ωμής βίας στην καρδιά του αστικού ιστού, που έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά ανάλογων περιστατικών και να εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας, δημιουργώντας ερωτηματικά για τις συνθήκες όπου επικρατούν σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version